Ako ste primetili da vam kosa opada brže nego inače, znajte da niste jedini. U stvari, novo istraživanje pokazuje da je 75% žena zabrinuto zbog gubitka kose, a 42% doživljava gubitak ili proređivanje.

Istina je da gubitak kose nije tako strašna stvar. Postoje brojni uzroci opadanja i proređivanja kose, uključujući lomljenje, stres, starost, genetiku, hormonsku neravnotežu i druge bolesti (ne zaboravimo pandemiju). Svakako, uvek je najbolje rešenje da se obratite svom lekaru ukoliko ovaj problem traje duže vreme.

U nastavku donosimo 8 najboljih šampona protiv opadanja kose, koji će učiniti kosu gušćom i bujnijom.

1. Vichy Dercos energetski šampon

Ovo je šampon sa Aminexilom, efikasnim molekulom koji se bori protiv opadanja kose. Ovaj molekul zaista daje rezultate i zaštićen je sa dva patenta. Njegova efikasnost je dokazana. Vremenom, kosa će postati jača i snažnija od korena do vrhova.

Vichy šampon.
vichy 

2. Phyto Novathrix energetski šampon

Ovaj energetski šampon sprečava opadanje, stimuliše rast kose i jača dlaku iz korena. Vraća gustinu kosi i štiti je zahvaljujući biljnim aktivnom sastojcima. Ekstrakt guarane jača dlaku i čini je debljom i otpornijom. Ekstrakt preslice bogat mineralima podstiče rad vlasišta, mikrocirkulaciju i bori se protiv gubitka kose, dok crvene alge stvaraju zaštitni omotač. Kosa postaje bujnija, dlaka deblja i sjajna.

Phyto šampon.
Phyto 

3. Gorgeous Growth Densifying šampon

Održava kožu glave zdravom za optimalan rast kose i hrani dlaku svim potrebnim vitaminima i mineralima. AnaTel kompleks produžava anagenu (aktivnu) fazu rasta dlake i time smanjuje opadanje, dok hidrolizirani keratin osvežava kosu i daje joj neophodni zaštitni sloj, smanjuje cvetanje krajeva dlake i vraća kosi volumen.

Gorgeous Growth Densifying šampon.
Viviscal 

4. NovoPhane energetski šampon

NovoPhane energetski šampon kombinuje 6 vitamina (vitamin E, vitamin C, vitamin B5, vitamin B6, niacin, biotin), i na taj način stimuliše kožu glave. Nežno čisti i stimuliše lomljivu kosu i skalp. Vraća volumen kose, energiju i snagu i može se koristiti onoliko često koliko je potrebno.

NovoPhane energetski šampon.
NovoPhane 

5. Pantogar šampon za kosu

Pantogar šampon za zdrav rast kose je namenjen ženama sa pojačanim opadanjem kose. Sadrži specijalno dizajniran AnaGainTM kompleks, kofein, kompleks vitamina B i keratin – dlaka postaje jača i otpornija, a kvalitet kose postaje bolji.

Pantogar šampon.
Pantogar 

6. Rigenforte šampon protiv opadanja kose

Rigenforte šampon sadrži prirodne sastojke koji stimulišu rast kose, hrane je, jačaju i povećavaju volumen. Preporučuje se i za tanku i krtu kosu jer poboljšava volumen, tonira i hidrira kosu oštećenu dejstvom sunca, vetra, smoga i farbi za kosu.

Rigenforte.
esi 

7. Kerastase Genesis Bain Hidra-Fortifiant šampon

Specijalno formulisan za one koji pate zbog slabe kose, Kerastase Genesis Bain Hidra-Fortifiant šampon pomaže da ojačate vašu kosu za zdraviji izgled. Radeći na sprečavanju lomljenja i opadanja, kosa će izgledati glatkije i punije, do 80,9% manje vlasi će se slomiti i otpasti.

Kerastase šampon protiv opadanja kose.
kerastase 

8. Pantene Grow Strong šampon za kosu

Pantene je poznat po svojim poznatim pro-v sastojcima (nešto što ćete pronaći u mnogim drugim formulama za rast kose po mnogo većoj ceni), za koje se zna da jačaju pramenove i pomažu u sprečavanju lomljenja. Ova formula je takođe prožeta bambusom i biotinom kako bi se dodatno smanjio gubitak kose.

pantene šampon protiv opadanja kose.
Pantene