Teško da ovog leta postoji lepša frizura od takozvane "konturisane kose", odnosno stila koji je nastao kao moderna verzija onoga što se nekad nosilo 70-ih. Dugi lejeri ravno se seku na zadnjem delu kose, dok se prednji slojevi stepenuju i ostavljaju duge butterfly šiške koje celokupnog look-u daju poseban, retro, a opet moderan izgled.

Nema sumnje da su 70-e napravile ogroman proboj kako kada je u pitanju moda, tako kada je reč i o stilizovanju kose, a nakon konturisanja kose pramenovima, na red je došlo i "konturisanje" same dužine, čime se u prvi plan ističu najlepši delovi lica.

Ove jeseni traženo je konturisanje kose nalik na sedamdesete.
Instagram 

Za razliku od wolf cut-a i curtain bangs koje približno daju sličan efekat, ovde se kosa stilizuje u zavisnosti od vaše prirodne teksture i dužine šiški koja vam zapravo najbolje pristaje.

Konturisanje kose ističe u prvi plan prirodnu lepotu lica.
Instagram 

Akcenat je na volumenu, te se kosa odiže od korena i dobija gotovo filmski efekat. Ovakav stil najbolje izgleda kada kosu ubijete na krupne lokne, ili talase, čime je retro "vajb" još istaknutiji.

Međutim, veoma je bitno istaći da se ovakav princip šišanja može primeniti i na kraćoj kosi. 

Konturisanje kose može se primeniti i kada imate kraću frizuru.
Instagram 

Ovde je takođe krljučno da se istakne volumen i prirodna tekstura kosa i dobije "bouncy" efekat, baš kao što su dame nosile tih sedamdesetih koje su iznedrile i druge popularne stilove stilizovanja frizura.

I naposletku, bitno kod ove frizure je i to što fantastično pristaje svima, nevezano za godine, a poznato je i da butterfly stilovi čine da delujete mlađe i svežije, te ovu frizuru definitivno treba da imate u vidu ukoliko želite da vas ove jeseni svi primete.

Bonus video:

Frizura poznatih Instagaram/vava_beauty