Praznici rezervisani za druženje sa porodicom i prijateljima i uživanje u ukusnoj hrani su pred vratima, a ako još uvek niste pronašli nijedan novi uskršnji recept koji možete isprobati ove sezone, sada je vreme da počnete da planirate svoju prazničnu trpezu, koja bez slatkiša, jednostavno nije potpuna.

Od klasične uskršnje šunke do šarenih jaja, Uskrs nudi toliko tradicionalnih jela koja su stvorena za ovaj poseban praznik. A zahvaljujući Internetu, sve je više opcija za one koji traže nešto drugačije, kreativnije i modernije recepte, posebno kada su dezerti u pitanju. Zbog toga smo odlučili da testiramo nekoliko 'onlajn' recepata kako bismo pronašli omiljene ove sezone i budite sigurni da čak i najveći anti-talenat može da ih napravi sa lakoćom!

Zeko-biseri

Sve što vam je potrebno za ovaj recept je 270 grama običnog jogurta, 150 grama običnog brašna, malo putera i kašičica soli! Sve sastojke dobro izmešati u činiji, sjediniti, pa podeliti na 6 jednakih delova. Od svakog komada napravite jednu veću loptu i dve manje koje ćete potom oblikovati u zečje uši. Premažite zečiće otopljenim puterom i stavite u rernu na 180 stepeni na 20 minuta!

Čokoladno gnezdo

Da biste pripremili verovatno najjednostavniji uskršnji desert koji je ove sezone osvojio TikTok, potrebna su vam samo tri sastojka, a to su – gotovo lisnato testo, vaš omiljeni čokoladni namaz i – jaja. Gotovo lisnato testo rasporedite i preklopite, pa isecite na trake. Trake uvijte u spiralu, a zatim ih uvijte u puž i premažite jajima. Peći na 180 stepeni Celzijusa oko 15 minuta i na sam puž dodati čokoladni namaz. Stavite ukrasna uskršnja jaja u 'gnezdo' i poslužite!

Uskršnji dezert koji se pravi za 15 minuta TikTok/slagnakraju

Uskršnji kolačići na bezbroj načina

Za pripremu ovog jednostavnog, proverenog recepta potrebno je 200 g omekšanog putera, 200 g šećera, jedno jaje, malo ekstrakta vanile i 400 g običnog brašna. U činiji izmiksajte puter dok ne postane penast, pa u potpunosti dodajte šećer, jaja i vanilu i na kraju umešajte brašno. Ukoliko želite čokoladne dodajte malo kakaa. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini i pomoću kalupa isecite kolačiće.

Pecite ih na 180 stepeni 10-12 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Budite kreativni, koristite svoje omiljene namaze i orašaste plodove i kreirajte razne forme uskršnjih motiva koji će, osim što su izuzetno ukusni, za tren oduševiti vaše goste!

 Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.